LAN FÖR TJEJER OCH ICKE-BINÄRA

22 – 24 februari.
A House Stockholm, Rådmansgatan 12, Stockholm.

Här nedan hittar du informationen om Female Legends LAN för tjejer och icke-binära.
Läs gärna vår FAQ nedan för vanliga frågor.
Följ gärna med i eventet på Facebook!

SCHEMA

FREDAG 22/2

08:30 – Framtidens e-sports utbildningskonferens startar (endast inbjudna)
14:00 – LANet öppnar
15:00 – Invigning LANet
Välkomna: Liza Lind och Thomas Kult
Talare: Vanja Tufvesson, Pink Programming – Därför ska du börja koda
Panel: Samhälle och e-sport – E-sporttjejer och teknik
~18:00 – IEM Katowice Viewing Party
20:00 – Turneringar

LÖRDAG 23/2

11:00 – Föräldrar och e-sport – hur ska jag engagera mig?
11:00 – Bygg din första hemsida, med Victoria från 46elks
12:00 – Lunch
13:00 – DreamHack – Att jobba i e-sportbranschen
14:00 – Lär dig använda API:er, med Victoria från 46elks
15:00 – TBA
16:00 – DICE – Att jobba på ett spelföretag
17:00 – Effie Karabuda pratar om sin bok Gamer
18:00 – Matilda Smedius – Q&A och spelhäng
~18:00 – IEM Katowice Viewing Party
20:00 – Turneringar

SÖNDAG 24/2

14:00 – LANet stänger

FAQ

Vad kostar det att delta på LANet?

Det kostar 100kr att delta på LANet. Då ingår även frukost två dagar samt boende i sovsal.

Vilka får komma på LANet?

LANet är för tjejer och icke-binära som är medlem i Female Legends. Alla åldrar är välkomna. Att gå med i föreningen är helt gratis och det gör du här.

Hur anmäler jag mig till LANet?

Du anmäler dig i anmälningsformuläret som du hittar här.

Jag har ingen dator. Kan jag ändå komma på LANet?

Absolut! Om du skulle vilja delta på LANet och spela så har vi hyrdatorer som vi hyr ut under eventet. Du ansöker om en hyrdator här.

Om du spelar på en konsol kan du ta med den till LANet.

Eller så kan du komma på LANet och delta på techdagen och alla de andra aktiviteterna som vi gör utöver LANet. Läs mer om de nedan.

Vilka aktiviteter sker på LANet?

Vi kommer bland annat ha turneringar, communityträffar, workshops, föreläsningar och paneler. Mer information om aktiviteterna hittar du nedan.

Har du förslag på aktiviteter vi borde ha? Kontakta Josefine Wallenå på josefine@femalelegends.com

Vart är LANet?

LANet kommer vara i Stockholm på Östermalm, i en lokal som heter A House Stockholm.

Adressen dit är
Rådmansgatan 12, 114 25 Stockholm

Här hittar du platsen på en karta.

Får föräldrar följa med på LANet?

Absolut! Om du är minderårig får du ta med en förälder om du vill. Men det är inget krav, om du har målsmans godkännande är det okej att du kommer ensam.

Om dina föräldrar har frågor om eventet kan du kontakta Josefine på josefine@femalelegends.com så hjälper hon er!

Finns det parkering nära LANet?

Ja, det finns parkering på gatan precis vid A House, och ett parkeringshus en kort promenad därifrån om en föredrar det.

PRAKTISK INFO

TECHDAG

På lördagen den 23/2 annordnas en techdag i anslutning till LANet. Techdagen är öppen för alla, även deltagare som inte LANar. Det behövs ingen anmälan för techdagen. Aktiviteterna som arrangeras under techdagen kan ni se i schemat ovan. Techdagen är öppen mellan 11:00-18:00. Övriga aktiviteter i schemat under lördagen är endast för LAN-deltagare.

 

KOSTNAD

Att delta på LANet kostar 100kr för hela helgen. Då ingår även frukost två dagar samt boende i sovsal.

 

HYRDATORER FRÅN INET

Hyr en kraftfull Taurus-dator med hög prestanda under hela eventet. Detta är möjligt genom vår samarbetspartner Inet!

Hyrdatorerna är till för våra medlemmar som av olika anledningar inte har en dator att använda på LANet. Vi ber er tänka en extra gång ifall du tillhör den gruppen. Observera att det är först till kvarn. Fyll i formuläret för att ansöka om att hyra en dator. Du hittar formuläret här: Formulär för hyrdatorer från Inet

Vid hyra av dator skriver du under ett avtal med regler och ansvar. Det krävs att du har en egen hemförsäkring som täcker om något går sönder eller blir stulet. Har du inte det används vår försäkring där självrisken är 8000 kronor. Du måste själv kolla detta med ditt försäkringsbolag. Du kan behöva så kallad drulle eller liknande.

Det är gratis att hyra dator på LANet.

 

TURNERINGAR

Under LANet kör vi turneringar i Overwatch, League of Legends och CS:GO. Anmälan sker på plats. Allt är väldigt casual och roligt, vi ska ha skoj! Skulle du vilja ha en turnering i ett annat spel? Hör av dig så ser vi vad vi kan ordna!

 

ÖVRIGA AKTIVITETER

IEM Katowice Viewing Party
Vi tittar på IEM Katowice, CS:GO Major Championship, tillsammans. Vi sänder en del av matcherna på en projektor så att vi kan titta tillsammans. Så fort det närmar sig uppdaterar vi med vilka lag som spelar de matcher vi sänder.

Bokprat med Effie Karabuda
Journalisten och författaren Effie Karabuda som är spelredaktör på Aftonbladet besöker oss, hon berättar om sin bok, sitt jobb och ni får möjlighet att ställa frågor samt köpa boken och få den signerad.

Q&A och spelhäng med Matilda Smedius
Kom och träffa Matilda Smedius, röstskådespelare till Brigitte från Overwatch. Matilda berättar om sitt jobb i ett avslappnat samtal och efteråt får ni möjlighet att spela tillsammans med henne.

 

FRÅGOR

Har du några frågor? Kontakta Josefine Wallenå på josefine@femalelegends.com.

FÖRELÄSNINGAR/SEMINARIUM

Vanja Tufvesson, Pink Programming – Därför ska du börja koda
Programmering finns överallt omkring oss i allt från mobiltelefonen till bokningssystemet på gymmet eller spelet på datorn. Sverige är ett av de främsta länderna inom teknik och det erbjuds fantastiska möjligheter för de som gillar att lösa verkliga problem med hjälp av datorn, men samtidigt är bristen på kompetens inom IT ett faktum!

Vanja är medgrundare av Pink Programming, Sveriges största nätverk för kvinnliga programmerare och jobbar som backend-utvecklare på nystartade Engaging Care som erbjuder digitala lösningar till vården genom modern teknik.

Vanja kommer att prata om varför du ska välja en karriär inom programmering, och hur du gör för att ta de första stegen!

DreamHack – Att jobba i e-sportbranschen
Har du funderingar på hur DreamHack jobbar? Hur man kan ta sig in i e-sport/eventbranschen? Vad det finns för roller eller jobb en kan söka? DreamHack svarar på allt detta och tar sedan emot alla frågor ni har om branschen och hur den är att arbeta i.
Deltagare:
Dagny Veinberg, Creative Executive för E-sportsändningar
Anna Nordlander, Head of Marketing & Social Media
Charlie Sirc, Event & Projektledare

DICE – Att jobba på ett spelföretag
Hur gör man ett spel och vilka typer av personer finns med bakom kulisserna? Träffa några kvinnor från DICE som berättar om hur det är att jobba med spel, vad de gör på dagarna och hur man får jobb i branchen. De svarar också på alla frågor ni har eller saker ni funderar över.
Deltagare:
Marie Granlund, Associate Producer
Kim Aava, Lead 3D Artist
Jessica Sollander, Development Director
Mehrnaz Bari, Software Engineer
Filipha Granlund, Workplaces Associate Specialist

 

WORKSHOPS

Bygg din första hemsidan, med Victoria från 46elks & Pink Programming
För nybörjare! På mindre än en timme kommer du gå ifrån ”jag har ingen aning om hur en gör för att bygga hemsidor” till ”kolla, jag har byggt en hemsida!”.

När vi är klara kommer du känna till begrepp som: redigeringsprogram, html, head, body, css, stylesheet, ftp och server, och du har förmodligen byggt en egen hemsida som du lägger ut på internet, om du vill! Workshopen leds av Victoria Wagman från 46elks och Pink Programming.

Lär dig använda API:er, med Victoria från 46elks & Pink Programming
För nybörjare! Aldrig hört talas om API:er eller kanske hört ordet men undrar vad det är och hur det fungerar? Då är det här en workshop för dig! Det här är också för dig som redan t.ex. bygger hemsidor eller pysslar med annan programmering idag, men inte har använt API:er ännu, eller kanske har använt API:er innan, men vill förstå fler ord och utforska ett telefoni-API.

En workshop med Victoria ifrån 46elks och Pink Programming med en kort introduktion om vad API:er handlar om och när du vill bygga ett eller kanske använda ett som redan finns. Sedan lär vi oss genom att använda ett API på riktigt, 46elks APIet, som gör att vi kommer åt telefoni och kan göra anrop (skriva kod) som skickar riktiga sms!

När vi är klara kommer du känna till begrepp som: GET, POST, request, response, status code, base url, basic auth och du har använt ett API för att skicka sms!

 

PANELER

Samhälle och e-sport – E-sporttjejer och teknik
Hur kan vi få fler tjejer att söka sig till och jobba inom teknik? Vad kan e-sport- och energibranschen lära av varandra?
Deltagare:
Paula Fagerlund, Digitalt Innovationscenter
Anton Albiin, Dataspelsbranschen
Vanja Tufvesson, Grundare av Pink Programming
Anna-Carin Joelsson, CIO och chef för affärsutveckling på Ellevio

Föräldrar och e-sport – hur ska jag engagera mig?
Föräldranärvaron är närmast obefintlig inom e-sporten. Varför är det så? Hur kan vi få fler föräldrar att bry sig? Panelen berättar om sina erfarenheter och ger konkreta tips på sätt att engagera sig. Efteråt finns möjlighet att ställa frågor.
Deltagare:
Paula “Fenjima” Manrique
Malin “E-sportmamman”

HUVUDSPONSOR

ellevio

SAMARBETSPARTNERS