VÅR HISTORIA

Liza Lind och Lillie Klefelt träffades under ett League of Legends-läger som de coachade på i maj 2016. De började snart snacka tjejer och gaming och om vilka fördomar de själva stött på när de e-sportat. Det var tydligt att tjejerna på lägret inte var lika självsäkra som killarna var när det kom till tävlande, och det återspeglar sig på proffsscenen. Liza och Lillie började snacka om att starta ett community för tjejer som e-sportar, för att stärka deras nätverk och låta dem spela i en skyddad miljö. I oktober startade Female Legends officiellt, och Dreamhack Winter 2016 var FLs första stora event. Communityn startades från början för tjejer som spelade League of Legends, men det märktes snabbt att tjejer inom alla e-sporter var intresserade, och Female Legends breddade sig snabbt.

Idag välkomnar Female Legends tjejer och icke-binära som håller på med alla former av e-sport och gaming, från gräsrots- till proffsnivå!

Female Legends isn’t endorsed by Riot Games and doesn’t reflect the views or opinions of Riot Games or anyone officially involved in producing or managing League of LegendsLeague of Legends and Riot Games are trademarks or registered trademarks of Riot Games, Inc. League of Legends © Riot Games, Inc.


Overwatch™ ®2016 Blizzard Entertainment, Inc. All rights reserved. Overwatch is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries.